Разлика в условията за работа между Австрия/Gewerbe и директен трудов договор с фирма Ренато Груп в Германия

Дълго обсъждана е темата за заплати и осигуровки в Австрия и Германия – какви са предимствата на Австрийското законодателство? Какви са плюсовете на директния и постоянен Трудов Договор с фирма Ренато Груп? Защо фирмата ни държи на лична среща със всеки един нов кандидат? – Въпроси, на които тази статия ще Ви даде точни отговори.

Фирма Ренато Груп, както вече много от Вас знаят, не е фирма-посредник, не изисква такси и комисионни и стриктно спазва българските и европейските закони. Правилен е глаголът „наема“, защото фирмата сключва директен трудов договор със своите служители, като по този начин гарантира сигурност, надеждност и опора при всяка ситуация. Освен организиране на работна оферта и безопасното Ви пристигане на конкретния адрес, фирмата и в частност офис-служителите са тези, които са неизменно до Вас, съпреживяват поводи на радост, разочарования или лични трудности и винаги са в готовност да съдействат с мнение, подкрепа или намеса. Именно това е един от най-големите емоционални превеси, когато сте на кръстопът и от едната Ви страна стои възможността Gewerbe в Австрия, а от другата български трудов договор с командироване в Германия.

Gewerbe буквално преведено означава „професия“ или „занаят“, т.е. подавайки така наречения Gewerbeschein, Вие регистрирате фирма/занаят и бивате наети от самите себе си като „самонаето лице“. Логично идва и фактът, че като такова, Вие трябва да се самоосигурявате. Тоест трябва да разчитате само и единствено на себе си за плащане на данъци, такси, такси смет, всякакъв вид осигуровки и т.н. Да, в много случаи е добре да разчитате на посредник, владеещ български език, но съществува и опасността да се изправите сами пред австрийската бюрокрация. И тогава накъде?
За да онагледим по възможно най-конкретния начин какви точно са паралелните условия, създадохме следната таблица за Вас. Като пример за най-лесна калкулация, вземаме нетна заплата от 1000 Евро.

 

Фирма Ренато Груп държи на лична среща със всеки един новопостъпващ кандидат, за да можем да Ви разясним и на спокойствие да подпишете всеки един документ – трудов договор, командировъчна заповед, А1-формуляр и ред други. Каква по-голяма сигурност от това?

Все още ли сте на кръстопът? Направете най-благоприятния за Вас законен избор…но преди това, за да не останете неприятно изненадани, не забравяйте да закриете Вашето Gewerbe, ако досега сте имали такова.

 

 

 

Повече подробности за нашата компания, както и ценни съвети относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК. 

baner-za-facebook-ad-words-agency1200x628
Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук