Предвид наближаващото ми пенсиониране, кой вариант е по-благоприятен за мен: Работа в Австрия като социален асистен с Гевербе или командироване в Германия?

baba i dqdo

…“Помислете днес за Вашето Утре“!

През последните месеци получихме многократни запитвания и обаждания от лица, които са на работа като социални асистенти в Австрия от години, но в момента искат да се преориентират към немския пазар. Основният въпрос, който задават е кой вариант е по-благоприятен за тях в перспектива, предвид наближаващо пенсиониране: Работа в Австрия като социален асистент с Гевербе или командироване в Германия? Това ни провокира да публикуваме тази статия и дадем отговор на някои въпроси. При първият вариант – Работа в Австрия като социален асистен с Гевербе, осигуровките се плащат в Република Австрия, а при втория в Република България, от работодателя, който Ви е командировал.

Често имаме кандидати, които казват „Искаме да работим с Гевербе, защото така ще вземем австрийска пенсия“. Така казано звучи чудесно, но действителността е различна. Всъщност в 90% от случаите, когато работите с Гевербе, осигуровките, които се заплащат за Вас са минималните за Република Австрия (освен ако Вие не сте решили друго и доброволно не си доплащате по-високи осигуровки).

За да не сме голословни, се свързахме с няколко от нашите настоящи служители, които преди години са работили в Австрия като социални асистенти. Едната дама дори скоро се пенсионира, като ни сподели, че след като е била на работа в Австрия като социален асистент с Гевербе, за нея са плащани около 183 евро на месец / такива са законоустановените месечни удръжки за здравно и социално осигуряване в Австрия/. За една година и 10 месеца работа като асистент, след като се пенсионира и си приравни стажа от Австрия, тя получи 17 Евро увеличение! С други думи ако, примерно, работите в Австрия 3 години, ще получите около 35-40 Евро надбавка на вече изчислената Ви пенсия в България, на база трудовия Ви стаж през годините, или около 70-80 лв. увеличение.

За сравнение ще Ви дадем за пример какви са условията, които предлага фирма „Ренато Груп“ и върху какви суми са осигурени нашите служители, за да направите съпоставка.

Както може би знаете, фирма „Ренато Груп“ е директен работодател и наема своите служители с Трудови договори в България, като Ви командирова, при лицето за което ще се грижите, посредством сключен договор, за предоставяне на услуги в Република Германия. Ние спазваме всички изисквания на Европейската нормативна уредба за командировани служители, а легалното Ви пребиваване се установява посредством А1 формуляр, чрез който се гарантират Вашите права. Този формуляр легализира пребиваването и работата в чужда държава, също така осигурява на командированите лица необходимата социална сигурност).

През 01.01.2015 год. в Германия бе приет закон, който определи задължително минималното плащане от 8,50 Евро на час за командировани служители. От 01.01.19 сумата дори се увеличи на 9,19 Евро. Ние не използвахме „законодателни вратички“, а започнахме да осигуряваме служителите си, съобразявайки се с нормативната уредба.

Фирма „Ренато Груп“ е една от малкото фирми на трудовия пазар в България, която поема на 100 % Вашите осигуровки (социални, здравни и пенсионни). Много често този факт е пренебрегван, а е изключително важен! Не забравяйте, че за да се пенсионирате трябва да има наличие на две условия: навършена определена възраст и натрупан осигурителен стаж! Сумите върху, които осигуряваме нашите служители са върху тавана за България 3 000 лв. при стандартен трудов договор на 40 часа  за седмица, което е изключителен плюс за лицата в предпенсионна възраст, а също и за тези, които вече са пенсионирани, но ежегодно подават декларация в НОИ за преизчисляване и увеличаване размера на пенсията.

Максималния месечен размер на осигурителния доход в България към 2019 год. е 3 000 лв, т.е. ние плащаме осигуровки на абсолютния максимум за страната! Сумата, която се заплаща ежемесечно за Вашите осигуровки, средно е около 600 Евро или около 1200 лв.!

Както вече споменахме по-горе, дори вече да сте пенсионер, високите осигуровки не са маловажни. Моля, прочетете линка, който Ви предоставяме по-долу, където Ваша колежка и наша скъпа служителка – Тоня Първанова, която коментира ползите за нея, а именно:

„Когато започнах работа във фирма Ренато вече бях пенсионерка и за 40 год. трудов стаж пенсията ми беше 260 лева. Работя максимален брой месеци годишно. Всяка година по два пъти подавам молба за осигурителен стаж и осигурителен доход в НОИ. Преизчисляват ми пенсията и сега, две години по-късно, тя е 383 лева, което е 50% увеличение!“

/Подробният коментар от Г-жа Първанова можете да разгледате ТУК/

Разбира се всеки кандидат за Работа в Австрия като социален асистент с Гевербе може да направи своята преценка и да реши кой вариант е по-добър за самия него!

Още ценни съвети и информация относно законното пребиваване и работа в Германия като Болногледач можете да разгледате ТУК.

Уведомяваме тези от Вас, които търсят сигурна и законна работа в Германия, че на ден получаваме от 5 до 10 различни заявки. Това ни помага да се съобразим с изискването в намирането на подходяща оферта за всеки един от нашите служители.

Повече подробности за нашата компания, както и ценни съвети относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК. 

baner-za-facebook-ad-words-agency1200x628
Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук