3 важни нововъведения на фирма Ренато груп през 2024

Здравейте, приятели на Ренато!
2024 година се очертава да бъде много динамична, предвид всички промени на пазара на труда.
Ето и  най-важните три промени, които пряко засягат нашите настоящи и бъдещи служители:

  1. Увеличение на осигурителния пакет на служителите ни отново е на максималния праг за Република България, а именно  от досегашните 3400 на 3750 лв.
  2. Помислили сме и за онези от Вас, за които осигуровките не са с приоритет. Наясно сме, че понякога нуждата взема превес над желанието за сигурност, затова през 2024 година имаме възможност и за различни осигурителни опции.
  3. Предвид лошите транспортни връзки със северна и източна България, взехме решение да опитаме да провеждаме интервюта и подписване на договори онлайн. Това ще Ви спести идването до гр. Казанлък.

Прочете подробностите…

1. Във връзка с увеличеното почасово плащане в Република Германия и вдигане тавана на осигурителния праг в нашата страна, през последните два месеца, се наложи да предоговаряме финансовите параметри с нашите немски партньори за настоящите ни асистенти, което не беше никак лесно. От една страна трудностите са породени от полските и словашки фирми, които плащат срамно ниски осигуровки (съответно по-високи заплати), а от друга немското правителство стимулира германските семейства да наемат украински асистенти, като им осигурява 1000 Евро държавна помощ. Логично, това допълнително подбива цената на труда и създава трудности на фирми като нашата, която спазва изискванията на закона за командироване.
За щастие успяхме! Осигурителния пакет на служителите ни отново е на максималния праг за Република България, а именно 3750 лв. Във финансово изражение това са 1600 лв. ежемесечно превеждани на българската държава, за всеки наш служител. При една част от служителите ни успяхме да увеличим и нетното им възнаграждение.
Знаем, че отново ще разбуним духовете с коментари „За какво са ми осигуровки? Кога ще ги видя аз тези пари. Друго си е да ми идват в джобчето!“ Хората с опит и в предпенсионна възраст знаят. Онези, които освен високо възнаграждение, търсят и сигурност и инвестиция в бъдещето, прекрасно разбират за какво става дума.
Високите осигуровки са Вашата застраховка за бъдещето. Те ще Ви бъдат изключително полезни в случай на здравословен проблем, нетрудоспособност, за увеличаване коефициента на пенсия.
• От 1-ви януари 2024 год. обезщетението за общо заболяване е 80% от средно дневното брутно трудово възнаграждения или средно дневния осигурителен доход под 3750 лева. Дългогодишните ни служители получават над 110 лв. дневно обезщетение, когато имат здравословен проблем. И колкото и да си казвате „Аз съм здрав/ва. На мен няма да се случи“, никога не се знае. През последните години, сред служителите ни има такива със счупени крайници, онкозаболявания, автоимунни заболявания, с поражения от ковид и т.н.
Максималното дневно обезщетение за безработица през 2024г. е 107,14 лева.
За пенсия е трудно да го изчислим, но от служители, които си преизчисляват пенсията знаем, че в рамките на 9-10 работни месеца се вдига с над 100 лв. (това беше при стария праг 3400 лв.)
При кандидатстване за кредит нашите служители нямат никакъв проблем да им бъде отпуснат.

2. И все пак сме помислили и за онези от Вас, за които осигуровките не са с приоритет. Наясно сме, че понякога нуждата взема превес над желанието за сигурност, затова имаме възможност и за различни осигурителни опции. Обадете ни се, за да коментираме и да изберем най-добрата за Вас.
3. Също така, предвид лошите транспортни връзки със северна и източна България, взехме решение да опитаме да провеждаме интервюта и подписване на договори онлайн. Това ще Ви спести идването до гр. Казанлък, което се оказва сериозен препъни камък за някои от Вас.
Въпреки това все още смятаме, че личния контакт е важен и за двете страни. За да „продадете труда“ си на някого, най-малкото трябва да го познавате и утре, когато има проблем, да знаете кой е виновен за това. Ние заставаме пред Вас с лицата си и смятаме, че доверието е ключово, за да работим добре съвместно. Изборът е Ваш!
Бъдете здрави!

>Уведомяваме тези от Вас, които търсят сигурна и законна работа в Германия, че на ден получаваме от 5 до 10 различни заявки. Това ни помага да се съобразим с изискването в намирането на подходяща оферта за всеки един от нашите служители. Ако имате интерес да работим заедно, моля свържете се с нас от ТУК.

Още ценни съвети и информация относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК.

Поздравителни думи по повод 10 годишнината на  фирма Ренато Груп можете да разгледате ТУК.

Повече подробности за нашата компания, както и ценни съвети относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК. 

baner-za-facebook-ad-words-agency1200x628
Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук