Защо е важно да изискате осигуряване на пълната заплата, която ще взимате за работа в Германия като социален асистент?

Защо е важно да изискате осигуряване на пълната заплата, която ще взимате за работа в Германия като социален асистент?

  • Повишение на осигурителния ви праг и в последствие, на пенсията, която ще взимате – Това е от изключителна важност за вас, защото ви предстои пенсиониране, а ако вече сте пенсионер ще Ви увеличи драстично досегашната пенсия! ;
  • Няма да се притеснявате, когато ви се наложи да ползвате болничен, защото ще взимате между 50 и 70 лв. на ден;
  • Ще имате сигурност при евентуална трайна нетрудоспособност ( много служители пренебрегват това и казват, че на тях няма да им се случи, но средната възраст на нашите кандидати е 50-60 години, а тя се води рискова;
  • Няма да се притеснявате и ако ви се наложи да отидете на трудовата борса, защото ще получавате от държавата между 1000 и 1300 лв. месечно;

Много често кандидат-асистентите изразяват мнение, че според тях високите осигуровки, които плащаме при тяхното командироване не са от кой знае каква полза за тях. Обикновено се интересуват единствено от нетната заплатата, която ще получават по банковата си сметка. Най-честият довод е: „Кой знае, дали ще доживея пенсия?! А и законите постоянно се менят!“.

Напълно съгласни сме, че заплатата е най-важния фактор. Всеки човек, който се е отправил на работа в чужбина го прави основно, защото има финансова нужда. Това обаче не е причина да се омаловажават осигуровките. Макар ползата да не се вижда „днес и сега“, те Ви дават сигурност и са застраховка за бъдещето.

На пазара в последно време има много фирми и статистиката ни за съжаление е, че около 80% от тях не спазват закона за минамално заплащата в страната домакин ( Германия ), който в момента е 9,19 евро или с други думи не осигуряват служителите си  според  него. Масовата практика без да споменаваме имена, за да не се засегне някой е следната: Фирмите подписват трудови договори със асистентите на 2-4 часа, като по този начин не се изплащат пълните разходи за осигуровки/ при стандартен договор от 40 часа седмично те са около 600 евро/

Конкретен  пример предоставен ни от наш служител , който преди това е бил в предишна фирма:
Въпросната фирма в момента осигурява служителите си на 2 часа договори, което е много малко. Плащат за това около 40 евро за осигуровки само.

За сравнение в нашата компания се спазва закона в Германия и осигуряваме асистентите си на тавана за България 3000 лв, което е около 600 евро разход само за осигуровки на месец за един асистент.. Отделно всички имат частни застраховки към Алианц на стойност 10000 евро. Заплатите са същите 900-1200 евро чисто, дори за по-тежки случаи може да достигнат 1300 евро чисто.

Всеки сам може да разбере разликата.. При тези високи осигуровки за асистентите е много добре, понеже много от тях са пред пенсия, отделно могат да излязат на борса след няколко години работа, а борсата се плаща около 60% от брутната им заплата и може да продължи около 12 месеца../ грубо на месец могат да получават около 1000-1300лв за всеки месец от тези 12 месеца! / . Могат да ползват болнични, като от НОИ се изплащат по около 50-70 лв на ден при тези високи осигуроввки…
Всичко това е възможно защотото осигуряваме хората на високите осигуровки и се спазва закона!

Но нека да не ви претрупваме с прекалено много суха информация, ето и конкретни примери от наши служители.

Вече многократно акцентирахме над това, че високите осигуровки са плюс не само за хора в предпенсионна възраст, но също така и за пенсионери или при ползване на болничен и трудова борса. Разказахме Ви за нашата служителка – Тоня Първанова, която за 24 месеца работа в Ренато Груп получи увеличение от 50% върху пенсията си, която първоначално бе 260 лв. (за 40 год. трудов стаж като медицинска сестра!) Повече информация можете да откриете ТУК.

Сега бихме искали да Ви запознаем с друга наша служителка – Валентина Дянкова, която имаше здравословен проблем и се наложи временно да прекрати работа.

Ето какво споделя Валентина:
„През Януари 2016 год. по време на работа в Германия, където се грижех за възрастна дама, паднах в банята и си счупих ръката. Наложи се да извършат спешна операция. Общата сума на фактурата бе почти 4 000 Евро (3147,28 Евро + още няколко допълнителни фактури за упойка, лекарства и рехабилитация). Застрахователно Дружество „Алианц“, към което имам направена застраховка от фирмата, изплати на болничното заведение пълната сума. Не съм плащала от джоба си за нищо!
Междувременно от болницата в Германия ми издадоха болничен лист, който предоставих на моя работодател. Тъй като бях осигурена върху 2 600 лв. от НОИ ми изплатиха сума на обща стойност 2500 лв. за периода на болничния!

В края на ноември 2016 год. се наложи да се прибера в България по лични причини. За нещастие, малко след това скъсах сухожилие на пръст на ръката и отново се наложи хирургична интервенция, която ме направи нетрудоспособна.

През последните близо пет месеца (от 08.11.16 до момента) съм в болничен. Средното месечно обезщетение, което получавам от НОИ, е на стойност 1280 лв. Благодарение на него посрещам нуждите си и живея нормално. Зная, че повечето от вас си казват „това няма да се случи на мен“, но грешат. Никой не е застрахован! Ако не бяха високите осигуровки, които плащаше за мен моя работодател, нямаше да имам никакви доходи в момента.

Зная, че в България има много фирми, които предлагат работа за социални асистенти, но не познавам фирма, която да предлага по-добри условия за служителите си по отношение на осигуровките“.

За да затвърдим това, което написахме по-горе ще Ви покажем и информация, която наш служител Христина Колева, която работим от много години сподели на стената ни във Фейсбук по повод тази публикация. В нея тя показва документ от НОИ, в който е описано ,че получава по 68 лева на ден като обещетение. Кликнете на снимките и ще ги видите в по-голям размер:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Както винаги сме казвали, няма по-добра реклама от тази разпространена „от уста на уста“. За нас е важно да Ви посочим истински примери, затова оставяме нашите служители сами да говорят. А изводите оставяме на Вас!

Повече от Вас може би знаят, че високите осигуровки, които предлага нашата компания са полезни също така и при самото пенсиониране, както и при излизане на борсата! За повече информация, можете да се свържете по всяко време с нас.

Tелефони за връзка:

+359 878/12 28 21; +359 885/17 83 97

Стационарен: +359 431/5 94 96
E-mail: info@renato-job.com
Skype 1: tanya.gamisheva
Skype 2: zlatina.georgieva9

Ако нашите условия представляват интерес за Вас можете да кандидатствате ТУК.

Ако сметнете, че тази информация е полезна, моля споделете я на стената си, за да може да достигне до повече хора! Благодарим предварително!Повече подробности за нашата компания, както и ценни съвети относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК. 

baner-za-facebook-ad-words-agency1200x628
Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук