КАК ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ ЗА ПЪТУВАНЕ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНА РАБОТА В ГЕРМАНИЯ КАТО БОЛНОГЛЕДАЧ?

Intel(R) IPP JPEG encoder [7.1.37466] - Sep 25 2012

Пътуването в чужбина е свързано с огромен стрес.

Затова е добре предварително да изготвите списък с нещата, които ще Ви бъдат необходими при пътуването и полезни за продължителния период на работа в Германия, като Болногледачи / Социални асистенти.

Подгответе сет от валидни документи:

• Лична карта (съобразете командировката и със срока и на валидност); • Дебитна карта (тази, по която ще превеждаме заплатата Ви).

Важно е да активирате SMS известие и интернет банкиране, при възможност; • Автобусен/самолетен билет; • Застрахователна полица; • Документи, свързани с Вашето командироване; • Шофьорска книжка; • Европейска здравноосигурителна карта Също така не забравяйте да носите със себе си:

• Работещ телефон със зарядно и активиран роуминг. Не забравяйте да си запишете мобилния телефонен номер на клиента, в чието домакинство ще работите. Задължително е да се обадите или да напишете SMS поне 2 часа преди часа на пристигане по разписание, да го уведомите, че се движите според предвиденото или автобуса/самолета има закъснение.

В случай на проблем, моля обадете се на спешния телефонен номер на фирма Ренато (който сме Ви предоставили при подписване на договора) и наш консултант ще е Ви съдейства незабавно.

Моля, в случай че сте на ваучер, заредете сума не по-малка от 20 лв.! При възникнал проблем, това ще е единствената ни връзка с Вас и ако е изчерпана сумата по ваучера, няма да можем да осъществим връзка.

• Джобни пари (в Евро) за малки разходи; Силно препоръчително е да разполагате с минимум 100 Евро (до получаване на първа заплата).

За самото пътуване, развалете 10 Евро на дребно (1,2 5 Евро), за да имате средства за тоалетна или други дребни нужди.

Други съвети:

• Облекло – дрехите, които поставяте в куфара си, трябва да са адаптирани към сезони на годината, по време на който ще работите в Република Германия.

Но дори и да е лято, винаги трябва да имате и топли дрехи, защото климата в Германия е по-различен. Дрехите трябва да са удобни за ежедневието. Особено важно е да имате подходящи за ходене обувки (за градски условия и разходка с обгрижваното лице).

Не прекалявайте с количеството! Вземете само най-полезните и най-често използвани дрехи. Ако се наложи да се местите на нов адрес в Германия (поради смърт на обгрижваното от Вас лице), многото куфари ще Ви създадат проблеми при придвижването и смяната на транспортни средства. Твърде предизвикателни дрехи, бижута, изрязани деколтета, правят лошо впечатление на клиента! Съобразявайте се!

• Козметика и лична хигиена – Трябва да носите със себе си шампоан, сапун, паста за зъби, две кърпи (за лице и тяло), чехли и всичко необходимо за личната Ви хигиена.

Ако не желаете да товарите прекалено много багажа си, някои вещи може да закупите веднага, след пристигане в Германия.

При всички положения, недопустимо е да ползвате козметиката на клиента!

• Лекарства – При заминаване на работа в Германия Ви съветваме да си вземете някои лекарства от България (хапчета за главоболие, коремни болки, гърло, лека настинка).

Повечето лекарства в Германия се издават само с рецепта и са значително по-скъпи.

Моля, поставете лекарствата в оригиналните им опаковки, в случай че са издадени с рецепта, носете такава със себе си, и проверявайте дали някои от тях не се считат за незаконни наркотични средства в чужбина.

• Други лични вещи: лаптоп със зарядно, любима книга, готварска книга, музикален плеър, разговорник, българо–немски/немско-български речник.

Може да носите със себе си и малък сувенир от България като подарък за клиента.

Ако пътувате с автобус, когато опаковате багажа си, не забравяйте да поставите достатъчно храна, течности, дъвки и мокри кърпички.

Те ще са Ви необходими за продължителното пътуване.

Повече подробности за нашата компания, както и ценни съвети относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК. 

baner-za-facebook-ad-words-agency1200x628
Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук