Скъпи приятели, направете задължителните профилактични прегледи част от начина си на живот!

Поради зачестилите здравословни проблеми сред наши служители в последните няколко години и факта, че повечето от Вас попадате в една от най-рисковите групи, бихме искали да Ви напомним и да Ви мотивираме да помислите за здравето си, като направите някои профилатични прегледи.

Всеки от нас знае, че най-сериозните заболявания трябва да бъдат открити в началния им етап, за да бъдат лекувани правилно. Затова най-добре е да не отлагаме посещението при лекаря само защото в момента се чувстваме отлично.

За съжаление изследванията, които покрива Здравната каса са твърде лимитирани и през твърде голям времеви интервал, а докторите силно препоръчват профилактични прегледи да се правят минимум веднъж годишно.

Не отлагайте! Посетете Вашия личен доктор, за да проверите има ли възможност някои от тях да минат по здравна каса.

Не пропускайте по време на отпуската да направите следните изследвания:

  • Пълна кръвна картина – Пълната кръвна картина може да открие „тихите убийци” като левкемията или други видове рак в началния им стадий, особено ако искаме да изследваме и всички обичайни туморни маркери чрез нея. Второ, ако сме напълно здрави, то значи можем да дарим кръв, а това е нещо, което всеки здрав човек трябва да прави.
  • Изследване за холестерол и триглицериди – идентифицира дислипидемии (различни нарушения в нивата на холестерола и триглицеридите), много от които са рискови фактори за развитие на сърдечносъдови заболявания
  • Цитонамазка – Благодарение на цитонамазката могат да се отчетат абнормни промени, които показват наличие на процеси, водещи към развитие на цервикален рак.
  • Мамография на млечни жлези – полага се по здравна каса веднъж на 2 години на жените – от 50 до 69 години включително, за което личният лекар издава бланка МЗ-НЗОК №4.
  • Дентален преглед – посещавайте стоматолог, който да следи за възпаления, кариеси, мъдреци и други усложнения. Един от най-честите оплаквания от страна на нашите служители е именно проблем със зъбите. За съжаление те не се регенерират и отлагането на проблема само го задълбочава.

Редовните изследвания ни дават възможност да сме спокойни и да не живеем в неизвестност и страх, затова не бива да ги пренебрегваме!

Желаем ви здраве, слънчево лято и много усмивки!

Екипът на Ренато

Повече подробности за нашата компания, както и ценни съвети относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК. 

baner-za-facebook-ad-words-agency1200x628
Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук