DIN SPEC 33454- сертифициране! Преминат одит!

DIN SPEC 33454

С радост Ви информираме, че фирма Ренато груп успешно премина през обстоен одит, във връзка със сертифицирането на DIN SPEC 33454 (Грижа за хора, нуждаещи се от подкрепа от болногледачи, живеещи в домакинството от чужбина – изисквания към посредници, доставчици на услуги и болногледачи).

Това е една съществена крачка към осветляването на услугите по наемането на болногледачи и социални асистенти от чужбина, както и да се узакони масовата практика на некоректни фирми да наемат персонал при незадоволителни условия, ниско осигуряване и избягване на данъци.

DIN SPEC 33454 определя серия от спецификации за осигуряване на качеството на доставката. Изискванията обхващат четири области: изисквания за болногледачи; изисквания за медиатори; изисквания към доставчици на услуги и посреднически фирми от България и Източна Европа; както и изисквания към мястото на работа.

Това означава, че фирмите, които наемат персонал трябва да могат да докажат, че договорите за услуги на техните служители, които обгрижват възрастни хора в Германия, отговарят на спецификациите на DIN SPEC 33454.

Одитът проверява за следното съдържание:

 • Модел на заетост на болногледача;
 • Определяне на социалноосигурителен статус;
 • Потвърждение на заявлението и представяне на сертификат А1;
 • Потвърждение на задължително съдържание (например най-малко 40 часа седмично) във връзка с договора между доставчика на услуги и социалния работник;
 • Доказателство, че се спазват всички приложими закони;
 • Наличие на застраховка към трети страни;
 • Описание на инструментите за осигуряване на качеството;
 • Описание на инструментите за квалификация на болногледачите;
 • Освен това посредникът трябва да проверява на случаен принцип трудови договори на социалните асистенти, обгрижващи възрастни хора в Германия, за наличието на сертификат А1, договори за услуги с клиенти и наличието на застраховки към трети страни;

Ако едно или повече от гореописаните изисквания не са изпълнени, сътрудничеството с подобни фирми трябва да бъде прекратено или да се определи краен срок за отстраняване на проблемите. Ако нередностите продължават дори след изтичане на крайния срок, договора с доставчикът на услуги трябва да бъде прекратен.

Социалните асистенти трябва да бъдат информирани за следното:

 • какъв е социалноосигурителения им статус;
 • притежават ли Сертификат А1 за командировани служители;
 • да разполагат със здравна осигуровка;
 • да разполагат със застраховка към трети страни;
 • да имат застраховка злополука;

Горди сме, че наши парньори в Германия ни посочиха като фирма, отговаряща на всички изискавания и качеството ни на работа допринесе за сертифицирането им.
Силно вярваме, че тези промени ще се отразят като цяло на сектора, както за болногледачите, така и за потребителите на услугата – семействата. Важно е, когато избират доставчик на услуга, както нашата компания, да знаят, че тя отговаря на всички критерии и спазва законовите изисквания.

Повече подробности: https://www.pflege-standard.de/din-spec-33454/

Легитимност на Фирмата

Повече подробности за нашата компания, както и ценни съвети относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК. 

baner-za-facebook-ad-words-agency1200x628
Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук