Работа за Болногледачи в Германия

baner-photos

 

Ако кандидатствате за позиция при нас с настройката, че работата като болногледач в Германия е лесна, няма какво да губите, тъй като не плащате комисионна, поети са Ви транспортните разходи в двете посоки и ще спестите лесни пари за 5-6 месеца, по-добре се откажете още сега!

Задълженията на болногледача и в частност грижата за възрастни хора е изключително трудна и отговорна задача, която не е за всеки!

 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ ЗА РАБОТА  КАТО БОЛНОГЛЕДАЧИ В ГЕРМАНИЯ:

• Говорим немски език (минимум ниво A2) – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ! Не можем да Ви съдействаме, ако не говорите езика, независимо колко голям професионален опит имате от Гърция, Италия или друга европейска държава! Като Болногледач в Германия Вие работите с живи хора, които имат нужда да комуникират с Вас, да Ви споделят болката си или да се обърнат към Вас за помощ. Вие сте отговорни за тях, а липсата на езикови познания може да доведе до сериозни проблеми и неразбирателство. За да имате шанс да бъдете одобрен от клиент, трябва да умеете да правите поне прости изречения, свързани с процеса на работа. Колкото по-добри са езиковите Ви познания, толкова по-голям шанс имате да Ви намерим работа. И обратно. Ако познанията Ви са слаби може да чакате за одобрение с месеци.

Важно! За кандидати с незадоволителни немски познания, предлагаме безплатно материали за самоподготовка. За повече информация, моля свържете се  нас ТУК.

• Професионална компетентност. Опит в грижата за възрастни и болни хора (личен или професионален). Трябва да се сте запознати с нуждите и потребностите на възрастните хора, с психичните и здравословни проблеми, настъпващи с годините. Да умеете да изграждате доверие, да давате емоционална подкрепа, да взимате важни решения, като в същото време поставяте професионална граница.

• Опит в домакинството. Необходимо е ежедневно да осигурявате добри санитарно-хигиенни и битови условия в домакинството на лицето, за което се грижите. За тази цел трябва да се справяте с гладене и почистване;

Познаването на немската кухня е предимство за кандидатите!

•  Възраст до 68 години; 

• Лични характеристики. Работата в Германия за Болногледачи е изключително трудна и изисква здрава психика, професионална подготовка и отговорност, откритост, състрадателност, спазване на поверителност, способност за установяване и поддържане на топли отношения, разбиране на човешката личност и поведение, чувство за хумор.

СЪЩНОСТ НА ЗАЕМАНАТА ДЛЪЖНОСТ:

Болногледачът присъства в дома на семейството, ползвател на услугата, 24 часа в денонощието и го подпомага да води самостоятелен начин на живот в домашната му среда. Разбира се, че работата не е 24 часа (Часовете се определят в предварителният трудов договор), но Асистента трябва да бъде на разположение при нужда и на повикване. Определянето на социалните услуги за всяко обгрижвано лице се извършва индивидуално на базата на констатираните потребности и нужди.

Асистентът извършва следния комплекс от подпомагащи дейности:

Помощ за поддържане на лична хигиена — подпомагане при всички нужди, които лицето не може да извършва самостоятелно: сутрешен и вечерен тоалет, къпане, смяна на памперс и др.;

Помощ в общуването и поддържането на социални контакти — организиране на развлечения и занимания в дома и извън него, организиране на срещи с приятели; организиране на занимания по интереси (карти, шах, табла, домино, и пр.); осигуряване на компания чрез занимаване с разговор;

Придружаване извън дома – придружаване при разходка, фризьор, посещение на кино, театър, концерти и др. занимания и игри;

Помощ при вземането на лекарства – да осъществявате контрол при вземането на медикаменти, да изпълнявате рецепти и закупувате лекарства;

Приготвяне на храна и помощ при хранене, при необходимост;

Пазаруване — снабдяване с ежедневно необходимите пресни продукти и лекарства, при нужда;

Поддържане на хигиената в жилищните помещения, обитавани от получаваното лице — текущо и основно почистване;

Други сезонни или специфични услуги (съобразени с индивидуалните потребности).

Важно! Болногледачите  не трябва да извършват медицински интервенции!

 

Още ценни съвети и информация относно законното пребиваване и работа в Германия като Болногледач можете да разгледате ТУК.

Поздравителни думи по повод 10 годишнината на  фирма Ренато Груп може да разгледате ТУК.

 

Ако предложението ни представлява интерес  моля, попълнете контактната форма и представител на фирмата ще се свърже с Вас в рамките на 24 часа:

*
*
*
*
*
*

Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук