Обща информация – Социален Асистент в Австрия чрез Gewerbe

Обща информация – Социален Асистент в Австрия чрез Gewerbe

 

 1. Първа стъпка – обща информация

 

 • Легално пребиваване посредством Gewerbe
  • Накратко „Gewerbe“ означава „самостоятелна заетост“. Самостоятелна дейност означава регистрирането на фирма с някакъв предмет на дейност. В случая дейността ще бъде социална. Регистрацията на фирма се изразява в получаването на Gewerbeschein, право на което има всяко едно лице, решило да извършва различен вид самостоятелна дейност. Gewerbeschein се получава без особени административни усложнения. Важно е да се знае, че извършващите самостоятелна дейност трябва да се осигуряват и заплащат данъци.

 

 • Разнообразни оферти на територията на Австрия
  • Офертите, които се предлагат са в околността на Виена.

 

 • Възможност за оказване на подкрепа и съдействие на място
  • Поради специфика на терминологиите и езикова бариера, пред която някои от Вас са изправени, както и комплексните административни и организационни процеси, които предстоят – оформяне на документи, помощ при откриване, замразяване и закриване на Гевербе, съдействие по данъчни въпроси, местни процедури и казуси, Австрийската фирма ще се погрижи за Вашето спокойствие и от емоционална гледна точна. Ще получите 24-часов телефонен номер, на който може да позвъните, ако изпаднете в спешна ситуация, изискваща неотложна намеса на компетентно лице. Ако проблемът се задълбочи, представител на Австрийската фирма ще Ви посети лично на адреса и ще обсъди с Вас и Вашия клиент всички необходими решения на възникналия казус.

От наша страна ще получите солидна подкрепа, касаеща Вашето спокойно пребиваване и дейност в Австрия – ще коментираме подходящи оферти за Вас, ще правим подробен подбор и селекция и ще улесняваме Вашето работно ежедневие, ще организираме и помагаме за смени с друга асистентка. С две думи ще бъдем Ваша подкрепа.

 

 • Времетраене
  • Възможността за престой е на ротационен принцип – 2х2, 1х1 или дори 35 х 35 дни. Важно условие е, двама асистентa да се сменят при един клиент и така да си поделят по максимум 6 месеца годишно. Редно е престоят да не е повече от 6 месеца за една календарна година. Тъй като самите осигуровки и такси за Гевербе зависят от годишния приход на дадено лице, направените изчисления са имено за половин година. Ако надвишите предварително пресметнатия приход, то и размерът на таксите, които трябва да платите, ще бъде по-висок. Разбира се това е изцяло на Ваша отговорност.

 

 • Високи месечни доходи и разходи за Гевербе
  • С цел максимална коректност и прозрачност клиентът директно заплаща на Вас хонорарa Ви.
  • Сумите, които плащат Вашите клиенти варират между 70 EUR – 100 EUR на ден.
  • От тази сума се калкулират и изваждат 12 EUR на ден. Това е така наречената комисионна – цялостно съдействие от страна на австрийска и българска фирма /намиране на подходящ случай за Вас, съдействие при пътуване, разясняване на казуси по време на престоя Ви в Австрия и подкрепа при възникнали проблеми от всяко едно естество/, включително ДДС, данъци и данък печалба.

За да обясним максимално ясно как да предвидите сумата за Вашите социални осигуровки и Гевербе разходи, ще Ви дадем следния пример:

Клиентът плаща на Вас месечно 85 Евро на ден. От тези 85 Евро изваждате 12 Евро комисионна и остатъкът е Вашият брутен хонорар, а именно 73 Евро.

В случай, че упражнявате дейността си 30 календарни дни, то Вашият брутен хонорар ще бъде 2.190 Евро (73 евро х 30 дни = 2.190). От тази сума трябва да предвидите таксата за Вашето Гевербе, като минималната сума за плащане възлиза на 158 Евро на месец.

!!! Напомняме Ви, че тази такса Гевербе е минимална и може да варира м/у 25%-30% от Вашия чист годишен приход. Именно затова е важно да следите стриктно размера на годишния Ви доход, да изготвяте Вашите данъчни декларации и да плащате Вашите осигуровки на всяко тримесечие.

/ На тримесечие на адреса Ви ще идва писмо с извлечение за сумата, която трябва да се заплати /

!!! Важно е да знаете, че трябва да заплащате разходите за Вашето Гевербе  дори и по време на почивката Ви в България, т.е. дори и през месеците, в които не практикувате дейността, което означава, че няма да имате прекъсване на стаж. Гевербе Ви позволява да бъдете здравно осигурено лице в Австрия. Т.е. ще можете спокойно да ползвате лекарска помощ от всяко едно естество.

 • Стажът Ви се зачита и може да се прехвърли в България
  • Времето, през което сте в Австрия с Гевербе, Ви се зачита за стаж и може да бъде прехвърлено в България посредством специални формуляри, които трябва да попълните. Българската държава автоматично си извлича данните относно Вашето прослужено време.

 

 

 • Транспорт
  • Необходимо е да пристигнете директно до адреса на Вашия клиент, независимо с какво превозно средство ще изберете да пътувате /частен автобус/микробус, самолет, личен автомобил или автобус/.
  • Клиентите от своя страна ще Ви възстановят 120 евро /за двете посоки/ транспортни разходи.

 

 • Изисквания към кандидатите
  • Немски езикови познания – минимум средно ниво
  • Опит в обгрижването на възрастни хора
  • Възраст до 65 години

 

! За съжаление не се приемат кандидатури на асистенти с липса на езикови познания или съвсем базови такива.

! Не се приемат кандидатури на асистенти, владеещи друг език, различен от немски.

 

Внимание!

За тези от Вас, които нямат нужното начално ниво, предлагаме интензивен целеви курс по немски език, който би Ви дал един невероятен старт в тази необятна материя. 

 

 1. Втора стъпка – Документи за кандидатстване

ТУК Е РЕДНО ДА РАЗДЕЛИМ КАНДИДАТИТЕ В ДВЕ ГРАФИ:

КАНДИДАТИ БЕЗ ГЕВЕРБЕ КАНДИДАТИ, КОИТО ВЕЧЕ ИМАТ ОТКРИТО ГЕВЕРБЕ
Лична карта Лична карта
Свидетелство за съдимост, преведено на немски език Гевербе регистрация
Снимка в паспортен формат E-Card
Минимум 2 препоръки от предходни работни оферти с телефонен номер Минимум 2 препоръки от предходни работни оферти с телефонен номер
Сертификат за социален асистент* Сертификат за социален асистент*

*относно сертификатът за социален асистент се обърнете към представител на фирмата за повече разяснения.

! Не се приемат кандидатури на асистенти без препоръка от предишен клиент или поне телефонен номер!

 

 1. Трета Стъпка – Процес на кандидатстване и свободно упражняване на дейността
 • След като сте се запознали подробно с този информационен файл и имате налице горе-посочените документи, следва да се свържете с наш служител, за да проведете интервю за проверка на немски език и записване на конкретни критерии относно даден случай и подготовка на автобиография.
 • Следва нашите Австрийски партньори да Ви потърсят за кратък видео-разговор.
 • Предоставяме Ви избор до три подходящи оферти, спрямо Вашите индивидуални критерии.
 • След одобрение и потвърждение от Австрийските ни партньори трябва да организирате Вашето пътуване

Tелефони за връзка:

Мобилни телефони:

+359 878/12 28 21; +359 885/17 83 97

Стационарен: +359 431/5 94 96  
E-mailinfo@renato-job.com

 

Фирмата ни е с доказана репутация и вече 15 години е на пазара с установено отношение и изграден професионализъм!

Станете част от нашето семейство!

 

 

 

 

Повече подробности за нашата компания, както и ценни съвети относно законното пребиваване и работа в Германия като социален асистент можете да разгледате ТУК. 

baner-za-facebook-ad-words-agency1200x628
Дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право.  Копиране може да става само с предварително писменото съгласие на „Ренато Груп“!

телефон и viber +359878122821   Скайп обаждане или чат с Ренато-БГ ООД Обаждане
Кандидатствайте тук